Bildiri Yükleme
Kongremize olan ilginiz ve katkılarınız için teşekkür ederiz.
Kongre ve bildiri süreçlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için aşağıda açıklanan kurallara uyulması önemlidir.
Kongre ve bildiri süreçleri ile ilgili her türlü görüş ve sorunuz için sagok2025@ikc.edu.tr ile irtibata geçebilirsiniz.
ÖZET BİLDİRİLER (Sözlü sunumlar için)
ÖZET BİLDİRİ GÖNDERME VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ
- Kongre kapsamında sadece sözlü bildiriler kabul edilecek ve sunulacaktır.
- Kongreye özet bildiri gönderimi 5 Mayıs 2025, 23:59 (GMT+3)'a kadar tamamlanmalıdır.
- Özet bildiri gönderimi için Microsoft Bildiri Yönetim Sistemi (Microsoft CMT) kullanılacaktır. Özet bildiriler bu sisteme yüklenerek başvuru yapılacaktır.
- Özet bildiri göndermek için Microsoft Bildiri Yönetim Sistemi (Microsoft CMT) 'ne -gerekiyorsa yeni hesap oluşturarak- kullanıcı girişi yapmak gerekmektedir.
- Microsoft CMT sistemine ulaşmak için tıklayınız. (Başvuru sistemi hazırlık aşamasındadır ve yakında erişime açılacaktır.)
- Microsoft CMT sisteminde yeni hesap oluştururken sadece " * " (yıldız) içeren alanların doldurulması yeterlidir.
- Google Scholar Id, Semantic Scholar Id, DBLP Id, ORCID Id, OpenReview Id alanları zorunlu değildir.
- İstenilen bilgilerin eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
- Bildiriler "çift kör hakem değerlendirme sistemi" ile en az iki hakem tarafından değerlendirilecektir.
- SAGOK 2025 Öğrenci Kongresi kapsamında sunulacak sözlü bildiriler, bilimsel katkıları ve sunum başarıları doğrultusunda değerlendirilerek ödüllendirilecektir. Kongremizde, en iyi sözlü bildirilere "SAGOK 2025 En İyi Sözlü Bildiri Ödülleri" verilecektir. Değerlendirme, alanında uzman akademisyenlerden oluşan jüri tarafından yapılacaktır.
ÖZET BİLDİRİ YAZIM KURALLARI
- Bildiri gönderimi için şablonda örneği gösterilen bir dosya hazırlanmalı ve başvuru sistemine yüklenmelidir. (Şablonu indirmek için tıklayınız.)
- Başvuru sisteminde, talep edilen yerlere özet bildiri ile ilgili bilgiler girilmelidir. Başvuru sistemine girilen bilgiler ve başvuru sistemine yüklenen dosya tamamen aynı içeriğe sahip olmalıdır.
- Özet bildirilerin hem Türkçe hem İngilizce versiyonları hazırlanmalıdır.
- Başvuru sistemine yüklenen dosya, Türkçe ve İngilize versiyonları içeren iki sayfa halinde, tek bir dosya olmalıdır.
- Bildirinin hem Türkçe hem de İngilizce versiyonları başlık, yazar bilgileri, iletişim bilgileri, özet başlığı, anahtar kelimeler, kaynaklar gibi bütün bildiri bölümlerini içermelidir.
- Özet bildiriler Microsoft Word kullanılarak .docx formatında hazırlanmalıdır.
- Sayfa kenar boşlukları 2,5 cm olmalıdır.
- Bildiri başlığı 12 punto, kalın (bold) olmalıdır.
- Yazar isimleri kalın (bold) olmalıdır.
- Yazar isimlerinin başında akademik unvan kullanılmamalıdır.
- Özet başlığı "ÖZET", anahtar kelimeler başlığı “Anahtar Kelimeler” ve kaynaklar başlığı "Kaynaklar" kalın (bold) olmalıdır.
- Yazar isimleri, kurum isimleri, özet başlığı "ÖZET", özet metni ve anahtar kelimeler gibi bildiri başlığındaki bütün metin 10 punto olmalıdır.
- Belgenin tamamında yazı tipi Times New Roman olmalıdır.
- Bütün dosya iki yana yaslı biçimde ve tek satır aralığı kullanılarak hazırlanmalıdır.
- Dosyadaki bildiri bölümleri (başlık, yazar bilgileri, iletişim bilgileri, özet başlığı, anahtar kelimeler, kaynaklar gibi) arasındaki satır aralıkları şablona uygun şekilde bir boş satır olmalıdır.
- En az 3, en fazla 5 anahtar kelime yazılmalıdır. Anahtar kelimelerin yalnızca ilk kelimesinin ilk harfi büyük yazılmalıdır. Anahtar kelimeler noktalı virgül ile ayrılmalıdır.
- Özet metni içindeki atıflar ve kaynaklar için APA 7 formatı kullanılmalıdır. APA 7 formatı ile ilgili gerekli bilgilere ulaşmak için tıklayınız.
- Parantezli atıf için örnek (Jackson, 2019; Sapolsky, 2017).
- Anlatım içi atıf için örnek: Jackson (2019), Sapolsky (2017) ...
- Kitap için kaynak örneği:
- Sapolsky, R. M. (2017). Behave: The biology of humans at our best and worst. Penguin Books.
- Araştırma makalesi için kaynak örneği:
- Grady, J. S., Her, M., Moreno, G., Perez, C., & Yelinek, J. (2019). Emotions in storybooks: A comparison of storybooks that represent ethnic and racial groups in the United States. Psychology of Popular Media Culture, 8(3), 207–217. https://doi.org/10.1037/ppm0000185
- En az 3, en fazla 5 kaynak kullanılmaldır.
- Kaynaklarda madde imi, otomatik numaralandırma kullanılmamalıdır. Kaynaklar alt alta yazılmalıdır.
- Özet metni en fazla 300 kelime olmalıdır. (Yazar ve iletişim bilgileri, anahtar kelimeler, kaynaklar ve başlık bu sınıra dahil değildir.)
Güncel Tıbbi Araştırmaları Dergisi’ne (GÜTAD) Başvuru Hakkında Duyuru
- İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin resmi yayın organı olan Güncel Tıbbi Araştırmaları Dergisi (GÜTAD), kongrede sunulan sözlü bildirileri, yazarların başvurması halinde hakem değerlendirme sürecine alacaktır.
Başvuru Koşulları:
- GÜTAD’ın yayın dili İngilizce olup, başvuruların derginin belirlediği başvuru ve yazım kurallarına uygun olarak hazırlanması gerekmektedir.
- Değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan başvurular, 2025/2 sayısında, 31 Ağustos 2025 tarihinde yayımlanacaktır.
- Daha fazla bilgi ve başvuru için GÜTAD’ın resmi web sitesi ziyaret edilmelidir.
ÖNEMLİ BİLGİLER
- Yazarların özet bildiri yükleme sürecinde dil bilgisi ve yazım kurallarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu noktada sorumluluk yazarlara aittir.
- Uygun tarihte gönderilmiş olmasına rağmen, şablona uygun olmayan veya eksik yazar/kaynakça bilgisi içeren bildiriler, özet kitabında yer almayacaktır.
- Yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır.
- Katılımcılara katılım belgeleri, sözlü sunum yapıldıktan sonra verilecektir. Katılım belgeleri dijital olarak hazırlanacaktır, basılı bir katılım belgesi verilmeyecektir.
- Microsoft Bildiri Yönetim Sistemi (CMT)'nden alınacak olan "Paper ID (Bildiri Numarası)", diğer işlemlerde de kullanılacağı için bu numaranın kaydedilmesi önemlidir.
Bu konferansın hakem değerlendirme süreci, Microsoft Konferans Yönetim Aracı (CMT) hizmeti kullanılarak yönetilmiştir. Bu hizmet, Microsoft tarafından ücretsiz olarak sağlanmış olup, Azure bulut hizmetleri, yazılım geliştirme ve teknik destek dahil olmak üzere tüm ilgili maliyetler Microsoft tarafından karşılanmıştır.